Ασημίνα Κουρή

Η Ασημίνα γεννήθηκε στην Μ. Βρετανία και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Σπούδασε Βρεφονηπιοκομία και έχει εργαστεί στο χώρο του παιδιού με δημιουργικά εργαστήρια και μαθήματα, αλλά και σε παιδικούς σταθμούς.

Εφαρμόζει ενεργειακές θεραπείες συνδυάζοντας τις μεθόδους τις οποίες έχει μελετήσει και συνεχίζει να ερευνά (EFT, ThetaHealing, Angel Therapy, Crystal Healing, ήχος και μουσική, κ.ά.) δημιουργώντας τη δική της θεραπευτική, εστιάζοντας στην εσωτερική ενδυνάμωση και εξυγίανση ώστε η θεραπεία να έρχεται από μέσα μας και τελικά εμείς οι ίδιοι να γινόμαστε ο θεραπευτής του εαυτού μας.

Η μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Τα πρώτα της τραγούδια άρχισε να τα συνθέτει σε πολύ μικρή ηλικία και την χαρακτηρίζει πάντοτε μια ευαισθησία για το περιβάλλον, μια υπέρμετρη αγάπη για τη φύση αλλά και μια ανάγκη κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και του εσωτερικού μας κόσμου.

Είναι πτυχιούχος Φλάουτου και Ειδικού Αρμονίας, παίζει κιθάρα και κρουστά, έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής και αυτοσχεδιασμού, με την Ηλιάννα Τσακιράκη (Enemy Of Reality), με την Tsvetanka Varimezova στη σχολή του Ross Daily «Λαβύρινθος», με τη Ρηνιώ Κυριαζή, τη Λαμπρινή Γιώτη κ.ά. Είναι μέλος της κέλτικης χορωδίας Curfa και είναι συνθέτης και στιχουργός τραγουδιών με ελληνικό, αγγλικό και ισπανικό στίχο καθώς και τραγουδιών για παιδιά.

Κάνει συναυλίες και κύκλους μουσικής έκφρασης και απελευθέρωσης, ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα και μουσικά εργαστήρια για παιδιά, συνοδεύει μουσικά σεμινάρια γιόγκα, κύκλους γυναικών κ.ά. αλλά και συνθέτει μουσική κατά παραγγελία. Τα τραγούδια της έχουν ακουστεί σε διάφορες εκδηλώσεις όπου έχει συμμετάσχει και έχουν πλαισιώσει μουσικά δύο ντοκυμαντέρ του VICE με θέματα τους κύκλους γυναικών (Οι φύλακες της μήτρας) και το περιβάλλον (Η Ιθαγενής ακτιβίστρια των Μάγια στην Αθήνα).

Αυτή την περίοδο η Ασημίνα ετοιμάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο ο οποίος καλεί τον άνθρωπο να θυμηθεί τις ρίζες του, και εξυμνεί την φύση και τη Μάνα Γη, συνδυάζοντας τις επιρροές της από ταξίδια της, ανθρώπους και μουσικές που έχει γνωρίσει ανά τον κόσμο και την ενέπνευσαν θεματικά έτσι ώστε η μουσική της, με μια φυσική απλότητα, «παντρεύει» ήχους με μηνύματα και γίνεται “medicine music”.

Στο κανάλι της Assimina Kouris στο YouTube https://youtube.com/user/assiminak και στο SoundCloud
https://soundcloud.app.goo.gl/QXvR μπορείτε να ακούσετε κάποια δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές της από αγαπημένα της τραγούδια.

 
Ακολουθήστε μας
All rights reserved. Design by Marketing Square