Ταξιδεύοντας με τη Φωνή 

 

Η φωνή μας... Τι είναι η φωνή μας; Είναι η δόνηση της ύπαρξής μας;
Από πού πηγάζει; Πόσο καλά γνωρίζουμε τη φωνή μας;
Ποιοι θα ήμασταν χωρίς τη φωνή μας; Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν υπήρχαν οι ήχοι;

Η φωνή μας είναι μια έκφραση του εαυτού μας. Ένας τρόπος να επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας, ένα εργαλείο που μας εξυπηρετεί στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους μας ή να καλύψουμε τις ανάγκες μας μέσα στην καθημερινότητα. Να ρωτάμε, να απαντάμε, να ζητάμε...

Όμως... μήπως τελικά μπορεί η φωνή να είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό; Μήπως μπορούμε να αναζητήσουμε μέσα στη φωνή μας πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε, ίσως μια δύναμη κρυμμένη που δεν αξιοποιήσαμε, θεραπευτικές ιδιότητες που δεν αντιληφθήκαμε...

Σας προσκαλώ σε αυτό το βιωματικό ταξίδι γνωριμίας με τη φωνή σας. Θα σταθούμε να αφουγκραστούμε τον δικό μας προσωπικό ήχο. Ο καθένας τη δική του φωνή. Η φωνή μας είναι τόσο ξεχωριστή. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας που μας διαφοροποιούν από τους γύρω μας. Το ηχητικό μας δακτυλικό αποτύπωμα. Ας την ανακαλύψουμε λοιπόν και ας εξερευνήσουμε πώς μέσω της δόνησης της φωνής μας μπορούμε να απελευθερώσουμε ακόμη και βαθιά τραύματα από την καρδιά μας. Να νιώσουμε τη δόνηση που υπάρχει κρυμμένη μέσα μας, να τη μετατρέψουμε σε ήχο και μέσω των φωνητικών μας χορδών - την φωνή μας τελικά - να ακούσουμε το δικό μας “τραγούδι”.

Θα ανοίξουμε το χώρο έτσι ώστε η φωνή μας να γίνει πραγματική δόνηση που όμως καθοδηγούμε προς την ευημερία μας. Επιλέγοντας τον τρόπο που εκφράζουμε την πρόθεσή μας προς τα έξω και τελικά επικαλούμενοι την αφθονία στη ζωή μας.

Δεν χρειάζεται καμία μουσική γνώση ούτε προηγούμενη εμπειρία με το τραγούδι. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε η ελευθερία της έκφρασης να είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε. Καλό θα είναι να έχετε κοντά σας λίγο νερό ώστε να είστε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του βιωματικού μας εργαστηρίου, να φοράτε άνετα ρούχα και να είσαστε σε έναν χώρο με την οθόνη σας όπου θα νιώθετε άνετα να εκφραστείτε χωρίς να ανησυχείτε ότι κάποιος σας ακούει και σας κρίνει. Καλό θα ήταν να έχετε τη δυνατότητα κάποια στιγμή να μπορείτε να σταθείτε όρθιοι αν χρειαστεί.


Ακολουθήστε μας
All rights reserved. Design by Marketing Square