Εργαστήριο Καρδιογνωσίας

Καρδιογνωσία

Η Καρδιογνωσία είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται με ασκήσεις νοερής απεικόνισης. Προέρχεται από μονοθεϊστικές πνευματικές παραδόσεις της Δύσης και για τον λόγο αυτόν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Δυτικού ανθρώπου.

Η Καρδιογνωσία σε φέρνει σε μια κατάσταση επίγνωσης κατά την οποία επιτυγχάνεις καρδιακή συνοχή κι αυτό δημιουργεί νοητική και συναισθηματική διαύγεια, επιφέροντας εσωτερική ισορροπία. Σε αυτή την κατάσταση ύπαρξης γίνεσαι ικανός/ικανή:

 • να εντοπίσεις αυτό που οργανώνει τη ζωή σου τώρα, είτε αυτό είναι εποικοδομητικό, είτε ανασταλτικό και
 • να διαπιστώσεις αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα για να προχωρήσεις στη ζωή σου με διαύγεια σκέψης, σαφή πρόθεση, εκούσια βούληση και αυτοδυναμία.

Σήμερα πλέον, εφαρμόζεται ευρέως θεραπευτικά για την ενίσχυση της σωματικής και συναισθηματικής και νοητικής υγείας. Επιπρόσθετα, οι κλινικές έρευνες που εξερευνούν τα οφέλη και την αποτελεσματικότητά της, επικεντρώνονται σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως είναι το άσθμα, ο καρκίνος, οι αναπνευστικές δυσλειτουργίες, αλλά και στον αθλητισμό για την ενίσχυση των επιδόσεων (Kaplan & Epstein, 2012).

Το Εργαστήριο Καρδιογνωσίας

Σε φιλική ατμόσφαιρα, θα σε καθοδηγήσω με ασφάλεια μέσα από μια σειρά απλών και σύντομων ασκήσεων νοερής απεικόνισης. Οι ασκήσεις είναι ισχυρές, διότι αξιοποιούν τα πιο αποτελεσματικά όπλα που διαθέτεις:

τη δύναμη του νου σου

την πρόθεση της καρδιάς σου

το φως του πνεύματός σου

Τι σου προσφέρει το εργαστήριο Καρδιογνωσίας;

 • Το βίωμα της αυτοδυναμίας μέσα από την οποία θα θυμηθείς πώς είναι να απεμπλέκεσαι απ’ ό,τι σε συγκρατεί και σε καταστέλλει. Έχοντας βιώσει πώς είναι να είσαι αυτοδύναμος, ενισχύεται η βούλησή σου να αφήσεις πίσω αυτό που δεν σε ευνοεί.
 • Το βίωμα της σύνδεσης με την εσωτερική πηγή πνευματικής πληροφόρησης. Έχοντας βιώσει την επαφή και τη σύνδεση με την δική σου εσωτερική πηγή πληροφόρησης, ενισχύεται η πίστη στη δική σου διαίσθηση και διόραση.
 • Το βίωμα της ενότητας με αυτόν που είσαι αληθινά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό το βίωμα.

Η Καρδιογνωσία με ασκήσεις Νοερής Απεικόνισης…

 • Δεν είναι ύπνωση.

Οι ασκήσεις σε επιφέρουν σε κατάσταση σωματικής χαλάρωσης, συναισθηματικής ηρεμίας και νοητικής διαύγειας έτσι ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στα δικά σου αποθέματα πνεύματος και να λαμβάνεις πληροφόρηση μέσα από την εμπειρία της απεικόνισης.

 • Δεν είναι «οραματικός διαλογισμός».

Αντιθέτως, πρόκειται για σύντομες εμπειρίες τις οποίες βιώνεις συνειδητά με όλες σου τις αισθήσεις.

Επίσης, η διάρκεια των ασκήσεων είναι σκόπιμα σύντομες, διότι η πρακτική μοιάζει με την ομοιοπαθητική, η βασική αρχή της οποίας είναι: οι μικρές δόσεις επισπεύδουν την διαδικασία ίασης ενώ το παρατεταμένο ερέθισμα τη συστέλλει.

 • Δεν απαιτεί πρότερη εμπειρία.

Το εργαστήριο είναι καθαρά βιωματικό και η συμμετοχή σου θα είναι ενεργή. Σε όσους το επιθυμούν, μετά από κάθε άσκηση θα δοθεί η ευκαιρία να περιγράψουν την εμπειρία τους και θα δοθεί υποστήριξη ώστε να την κατανοήσουν. Αν απαιτείται και αν είναι επιθυμητό, θα δοθεί και καθοδήγηση για περαιτέρω εξάσκηση.

Για την ομαλή διεξαγωγή του εργαστηρίου θα χρειαστεί να έχεις:

 • Καρέκλα ή κάθισμα, όπου θα κάθεσαι άνετα με ίσια την πλάτη και ένα υποστήριγμα για τα πόδια, αν δεν αγγίζουν το πάτωμα ενώ κάθεσαι.
 • Ησυχία στον χώρο, χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων που ενδέχεται να σου αποσπάσουν την προσοχή και να διακόψουν την εμπειρία σου.
 • Σύνδεση Wi-Fi
 • Πρόσβαση από κινητό, tablet ή desktop. 

Η συμμετοχή απαιτεί ανοικτή κάμερα και ανοικτό μικρόφωνο.

 
Ακολουθήστε μας
All rights reserved. Design by Marketing Square