Ο εσωτερικός άντρας

Ποιος είναι ο εσωτερικός άντρας;

Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε έναν εσωτερικό άντρα και μια εσωτερική γυναίκα, που εκπροσωπούν τις αρσενικές και θηλυκές μας ποιότητες. Τα χαρακτηριστικά τους είναι ενδεικτικά του ψυχισμού μας και αλλάζουν διαρκώς. Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε έμφαση στον εσωτερικό άντρα.
Ο εσωτερικός άντρας είναι μια εσωτερική εικόνα για το πώς βιώνω το αρσενικό στις σχέσεις, ή για το πώς βιώνω τη σχέση μου με το αρσενικό, εκπροσωπώντας την δική μου αρσενική πλευρά.

Ο εσωτερικός άντρας καθρεφτίζει τη σχέση μου με την αρσενική ενέργεια, και αντιπροσωπεύει τον τρόπο έκφρασης των αρσενικών μου ποιοτήτων. Μερικά παραδείγματα αυτών είναι η δράση, η αποφασιστικότητα, ο δυναμισμός, το στοιχείο της φωτιάς, και το σύμβολο του Ήλιου.
Όταν συνδεθώ με την ποιότητα του εσωτερικού άντρα (κυρίως μέσω του διαλογισμού, της αυτοπαρατήρησης, των ονείρων, αλλά και παρατηρώντας τους άντρες που εμφανίζονται και είναι σημαντικοί έστω για λίγο στη ζωή μου) μπορώ στο πρόσωπό του να αντιληφθώ οτιδήποτε βρίσκεται εκτός ισορροπίας στη σχέση μου μαζί του.

Σταδιακά θα παρατηρήσω ότι αυτή η σχέση εκτείνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, δηλαδή στη σχέση μου με τους άντρες, τις γυναίκες, τα χρήματα, την αφθονία, την εργασία, τα παιδιά, την φύση, την τροφή, την υλοποίηση και με οτιδήποτε μπορώ να σκεφτώ.
Αποτελεί ένα βασικό μου κομμάτι, το οποίο αναπόφευκτα επηρεάζει τα πάντα στη ζωή μου. Είναι όπως το γιν και το γιανγκ, η μία από τις δύο όψεις ενός νομίσματος, δίχως μια υγιή σχέση μαζί του δεν μπορώ να βρω την αρμονία για να χτίσω κάτι που θα αντέξει στον χρόνο.

Animus και Anima

Animus και Anima

Σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ στο ασυνείδητο έχουμε έναν εσωτερικό σύντροφο του άλλου φύλου, ο animus είναι ο σύντροφος της γυναίκας και η anima είναι η σύντροφος του άντρα. Αυτοί οι σύντροφοι ζουν στο ασυνείδητο και είναι δύσκολο να τους αντιληφθούμε δίχως προσπάθεια.

Επίσης, καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το συλλογικό ασυνείδητο (δηλαδή από το πώς βιώνει το μεγάλο μέρος του πληθυσμού τη σχέση του με το άλλο φύλο) όσο και από τις προσωπικές μας εμπειρίες και από την προγονική μας γραμμή.

Μερικά σημαντικά εργαλεία για να συνδεθούμε μαζί του είναι τα όνειρα, αλλά και τα χαρακτηριστικά των αντρών με τους οποίους έχουμε χτίσει κάποιου είδους δεσμό, διότι μέσα από αυτές τις σχέσεις καθρεφτίζεται η σχέση μας με τον εσωτερικό άντρα. Αυτή η σχέση δεν είναι στατική, καθώς αλλάζει όσο αλλάζουμε κι εμείς.

Λόγοι δυσαρμονίας στη σχέση με τον εσωτερικό άντρα

Λόγοι δυσαρμονίας στη σχέση με τον εσωτερικό άντρα

Όταν παρατηρώ έλλειψη ισορροπίας με το αρσενικό (δηλαδή όταν αισθάνομαι μια εσωτερική ή εξωτερική ρήξη, σύγκρουση, αντιπαλότητα, έλλειψη, ανασφάλεια, θυμό κλπ.), τότε αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα θεμάτων που δεν έχουν επιλυθεί στον ψυχισμό μου.
Μπορεί να προβάλω στις σχέσεις μου με συντρόφους, φίλους ή συνεργάτες (άντρες ή γυναίκες, καθώς το φύλο δεν έχει σημασία, αφορά την αρσενική ενέργεια στον οποιονδήποτε) αυτή την εσωτερική ρήξη, δίχως να το αντιλαμβάνομαι, καθώς η σχέση μου με τον εσωτερικό άντρα, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι ασυνείδητη.

Οι δυσκολίες που μπορεί να παρατηρώ με το αρσενικό προέρχονται από τις πεποιθήσεις που έχω διαμορφώσει για τους άντρες κατά τη διάρκεια της ζωής μου μέσα από τη σχέση με τα αντρικά πρότυπα (κυρίως με τον πατέρα) αλλά και, σε όσους πιστεύουν σε αυτές, από προηγούμενες ζωές.

Υπάρχει επίσης επιρροή από το προγονικό σύστημα (δηλαδή από το πώς βιώνανε το αρσενικό και θηλυκό στη σχέση τους με τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση με όλους τους άλλους οι πρόγονοί μου σε περασμένες γενιές διότι ως πληροφορία αυτή καταγράφεται στο DNA).

Πολύ σημαντικό είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο έχω ζήσει. Αυτό καθορίζεται αρχικά από την οικογένεια, και κατ’ ακολουθία από την εκπαίδευση, την εργασία, τους φίλους, τις συντροφικές μου σχέσεις, τα ταξίδια και φυσικά από όλες τις εμπειρίες μου.

Πώς θεραπεύω τη σχέση μου με το εσωτερικό αρσενικό;

Πώς θεραπεύω τη σχέση μου με το εσωτερικό αρσενικό;

Είναι εμφανές πως η σχέση με το εσωτερικό αρσενικό (είτε είμαι άντρας είτε γυναίκα) είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη αλλά μπορεί να βελτιωθεί σταδιακά και απλά με κάποια βασικά και ουσιαστικά εργαλεία. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η συμφιλίωση, η αγάπη, η αποδοχή, η συμπόνια, η κατανόηση και η συγχώρεση.

Δίχως συγχώρεση θα δυσκολευτώ να ενσωματώσω όλα τα κομμάτια της σχέσης μου με τον εσωτερικό άντρα ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε Ένα (Ιερός Γάμος με την Εσωτερική Γυναίκα).

Μέσα από την συγχώρεση αναλαμβάνω την ευθύνη μου και δίνω πίσω στον άλλον την δική του ευθύνη. Έτσι επέρχεται μια ισορροπία στο σύστημα που μου επιτρέπει να αφομοιώσω και να ενσωματώσω οτιδήποτε δεν ήταν αποδεκτό στο σύστημα και «έλλειπε». Είναι σαν να κολλάω όλα τα κομμάτια ώστε να φτιάξω ένα παζλ.

Ακόμη κι ένα κομμάτι να λείπει, το παζλ δεν είναι ολοκληρωμένο.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πόσο θεμελιώδης είναι η συμφιλίωση του αρσενικού και του θηλυκού μέσα μας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τη στιγμή που ο πλανήτης βρίσκεται σε δυσαρμονία από τις πράξεις μας λόγω αυτού.

Η σημασία του Ιερού Γάμου

Η σημασία του Ιερού Γάμου

Ο Ιερός Γάμος είναι η ολοκλήρωση της εσωτερικής ειρήνης, που παντρεύει τα συμπληρωματικά μας μέρη και αφυπνίζει ολοκληρωτικά τη δύναμη και το δυναμικό μας. Δίχως το αρσενικό και το θηλυκό σε αρμονία, θα είμαστε όντα εν δυνάμει. Όταν ολοκληρωθεί η ιερή τους ένωση, θα είμαστε εν ενεργεία και θα μπορούμε να δημιουργήσουμε όπως ποτέ άλλοτε, έναν παράδεισο επί της γης.

Για να τα σεμινάριά μας, που αφορούν την ιερή ένωση, μπορείτε να πάτε εδώ (Άνοιγμα στη θηλυκότητα).

The Hindus say that without Shakti, the personified feminine life force, Shiva, who encompasses the masculine ability to act, becomes a corpse. She is the life energy that animates the male principle, and the male principle in turn animates action in the world.” Clarissa Pinkola Estes

«Σύμφωνα με τους Ινδουιστές δίχως την Σάκτι, την προσωποποιημένη θηλυκή ζωτική ενέργεια, ο Σίβα, που διαπερνάει την αρσενική ικανότητα της δράσης, μετατρέπεται σε πτώμα. Εκείνη είναι η δύναμη της ζωής που εμψυχώνει την αρσενική αρχή, και η αρσενική αρχή αντίστοιχα κινητοποιεί την δράση στον κόσμο». Clarissa Pinkola Estes

Aξιολογήσεις Συμμετεχόντων

Agapi Orladu
Agapi Orladu
2023-12-30
Όλα ξεκίνησαν με την αναζήτηση μου στο Instagram για προσωπικής εξέλιξης, έτσι γνώρισα και την Μαριάννα την οποία εμπιστευτικά και πήρα μια σειρά σεμιναρίων "Άνοιγμα της θηλυκότητας" πράγματι με εξέπληξε το γεγονός πόσο ισχυρή ενεργειακή δόνηση μεταφέρει καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίας μαζί της. Εδώ να τονίσω...Παρ' όλου που ήταν διαδικτυακά ένιωσα να ενεργοποιείται κάθε να κάθε σημείο του σώματος μου το οποίο δουλεύαμε, να νιώθω την αίσθηση το ξεμπλοκάρισμα του, ενεργοποίησε όλο μου το είναι του Σώματος και της Έκφρασης του λόγου μου, μιας και πάντα εξέταζα πολύ πριν μιλήσω, για ότι με απασχολούσε και στο τέλος δεν μιλούσα, άρα δεν εκδηλωνόμουν, με αποτέλεσμα να έχω έντονο ενεργειακό συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Εντέλει η διαίσθηση μου με δικαίωσε και μέσα από αυτό, ενισχύθηκε κι η αυτοπεποίθηση μου να με ακούω.... να μην με αμφισβητώ ποτέ πια! "Μαριάννα, Είσαι πραγματικά απεσταλμένη, γ' αυτό που κάνεις κι έχεις πολύ δυνατές δονήσεις....Σε ευχαριστώ που βρέθηκες στον δρόμο μου και με μύησες σε αυτά τα νέα για μένα μονοπάτια... τα οποία με εσένα καθοδηγήτρια πετυχαίνω να γνωρίσω καλύτερα τον ανώτερο εαυτό μου, σου είμαι, Ευγνώμων!"🙏🙏🙏
Vasiliki Makri
Vasiliki Makri
2023-12-06
Έκανα το σεμινάριο "Άνοιγμα στη Θηλυκότητα". Με την πρώτη συνεδρία ένιωσα τη μήτρα μου να καθαρίζει και να αναζωογονείται! Το συστήνω ολόψυχα!
Elzette Le Roux
Elzette Le Roux
2023-06-07
Marianna’s compassion and grace holds beautiful space for me to see and re-member the unseen and forgotten parts of me. With her empathy superpower she helps me with words (and images) for what I feel and/or my body stored and helps me to bring shadow parts into the light. Thank you sister for sharing your gifts with me and journeying with me in healing, recognizing my wholeness to thrive in my genius!
Πόπη
Πόπη
2023-02-16
Βρήκα τη Μαριάννα τυχαία στο instagram! Διαισθητικά την εμπιστεύτηκα και μπήκα σε έναν κύκλο γυναικών. Παρ' όλο που γίνεται διαδικτυακά η ενέργεια είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί παρά να σε κατακλείσει. Με βοηθάει στο ταξίδι θεραπείες που έχω ξεκινήσει εδώ και μήνες. Ήμουν έτοιμη να το ζήσω όλο αυτό και το απολαμβάνω. Ηρεμία, απελευθέρωση, δύναμη είναι μόνο λίγα από αυτά που βίωσα! Να είσαι καλά Μαριάννα! Ανυπομονώ και για τη συνέχεια!
georgia georgia
georgia georgia
2023-02-13
Την Μαριάννα την ξεχώρισα γιατί είναι απλή φιλική αληθινή! Ότι σεμινάριο έχω κάνει μαζί της είναι απολαυστικό λυτρωτικό και θεραπευτικό!!
Konstantina Anagnostopoulou
Konstantina Anagnostopoulou
2023-02-13
Μία υπέροχη κοινότητα αγάπης, αποδοχής και ενδυνάμωσης η Inspirited! Κάθε φορά που συμμετέχω στις δράσεις της κοινότητας βιώνω γαλήνη, και ξυπνάει μέσα μου η θηλυκή αρχή που είναι σαν ένα πέπλο μητρικό για μένα. Ένα πέπλο αγάπης κι ευγνωμοσύνης. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε! :)
Demetra Yerolemou
Demetra Yerolemou
2023-02-13
Έχω παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα με την Μαριάννα. Έχω μείνει ενθουσιασμένη με κάθε ένα από αυτά, αλλά, κυρίως, με την ίδια που είναι πραγματικά χαρισματική. Έλαβα γνώση, εργαλεία και πρακτικές στις οποίες συχνά επιστρέφω. Θεωρώ πως δεν ήρθε τυχαία στον δρόμο μου και νιώθω ευγνώμων γι' αυτό! 🙏🙂

NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή

Με την εγγραφή σου στο Newletter θα λάβεις δωρεάν στο email σου το εργαστήριο Ορμονική Εξισορρόπηση από την σειρά σεμιναρίων “Άνοιγμα στη θηλυκότητα”.