Δρ. Αθηνά Δέσποινα Πόταρη

Δρ. Αθηνά Δέσποινα Πόταρη

Η Δρ. Αθηνά Δ. Πόταρη είναι ερευνήτρια, συγγραφεύς και καθηγήτρια Ελληνικής Φιλοσοφίας. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Ερευνήτρια του Κέντρου Ελληνικού Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard (2022/23). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Πολιτικής Φιλοσοφίας με Αριστείο από το London School of Economics & Political Science, ειδικευόμενη στην Πλατωνική Φιλοσοφία.

Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, Παν. Πατρών, Παν. Αθηνών, της Σχολής Εθνικής Αμύνης και ως λέκτορας του Παν. Τουλούζης (Capitol 1, παράρτημα Ελλάδος, NYC). Είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του διεθνούς ακαδημαϊκού οργανισμού Galileo Commission. Το 2020 βραβεύθηκε με το Βραβείο Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μέσα από την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, αυτό το οποίο η Αθηνά βαθύτερα αναζητούσε ήταν το βίωμα της φιλοσοφίας ως τρόπου ζωής και την άμεση εμπειρία της Αλήθειας, της Ενότητας και της Ευδαιμονίας. Αυτή η άσβεστη φλόγα αναζήτησης της Αλήθειας, την οδήγησε, παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές, να αφιερωθεί στην πνευματική αναζήτηση, τον διαλογισμό και την βιωματική μελέτη ποικίλων παραδόσεων Σοφίας από την Ανατολή και την Δύση. Ταξείδεψε στην Ινδία και τα Ιμαλάια, στην Ευρώπη και σε δεκάδες ιερά κέντρα της Ελλάδος. Γνώρισε και μαθήτευσε κοντά σε Δασκάλους από ποικίλες παραδόσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορφικοπυθαγόρειο και Πλατωνική διδασκαλία.

Από το 2012, η έρευνα και διδασκαλία της εστιάζει στην ανάδειξη του Ελληνισμού ως ένα διαχρονικό μονοπάτι Αφύπνισης και εκπλήρωσης αυτού που όλοι οι άνθρωποι αναζητούμε: μια ζωή Πληρότητας και Ελευθερίας * το Εὖ ζῆν! Το 2019, ίδρυσε το Εὖ Φιλοσοφεῖν – μία Σχολή αφιερωμένη στην μελέτη και διδασκαλία της Ελληνικής Φιλοσοφίας στην ευρύτερη κοινωνία με τρόπο προσιτό, βιωματικό και εφαρμόσιμο στην καθημερινή μας ζωή. Στα πλαίσια της Σχολής, η Ελληνική Φιλοσοφία προσεγγίζεται μέσα από το τρίπτυχο: πνεύμα /νους – ψυχή – σώμα. Η εμβριθής μελέτη των Αρχαίων κειμένων, η άμεση επαφή μας με την δονητικά πανίσχυρη αρχαία Ελληνική Γλώσσα και η ετυμολογική ανάλυση, συμπληρώνονται με διαλογιστικές πρακτικές, μεθόδους αυτογνωσίας και επαφής με την καθαρή Συνείδηση, καθώς και κριτήρια δράσης και ήθους για την καθημερινή μας ζωή.

Στόχος της Σχολής μας, η εκπλήρωση της Δελφικής επιταγής: Γνῶθι Σαὐτόν!

NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή

Με την εγγραφή σου στο Newletter θα λάβεις δωρεάν στο email σου το εργαστήριο Ορμονική Εξισορρόπηση από την σειρά σεμιναρίων “Άνοιγμα στη θηλυκότητα”.

2023-05-01T19:41:32+01:00
Go to Top