Το προσκύνημα, Μέρος πρώτο

Η επιστροφή

Γύρισα από την Κόστα Ρίκα την Πέμπτη το βράδυ. Ταξίδευα για ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα είχα πάρει το τουριστικό λεωφορείο από την Santa Teresa και για πέντε ώρες ταξίδευα κατά μήκος μιας εντυπωσιακής, πυκνής τροπικής βλάστησης, μέχρι το ηφαίστειο Arenal στην διάσημη περιοχή La Fortuna με τα ωραιότερα θερμά λουτρά στην χώρα.

Η Κεντρική Αμερική είναι μια ατελείωτη σειρά από ηφαίστεια, ένα συνεχόμενο ηφαίστειο σαν ηφαιστειογενής γραμμή διαπερνά αυτή την λεπτή στρώση γης που ενώνει την Βόρεια με την Νότια Αμερική γεμίζοντας τις ενδιάμεσες αυτές χώρες με λογής λογής ενεργά και μη ηφαίστεια.

Η Κόστα Ρίκα μόνο έχει πάνω από 200 σχηματισμούς ηφαιστείων, εκ των οποίων μόνο τα 6 είναι ενεργά, κι ένα από αυτά είναι το Arenal.

Arenal

Arenal

Πέρασα μιάμιση ημέρα κάνοντας θερμά λουτρά σε πισίνες με διαφορετικές θερμοκρασίες, ενώ έβρεχε ασταμάτητα. Παντού γύρω μου νερό. Οι καταρράκτες, το ποτάμι, οι λίμνες, η βροχή, τα θερμά λουτρά, οι πισίνες, από κάθε σημείο του ορίζοντα με βρίσκει το νερό και η θεραπευτική του υπόσταση, σαν να αποζητά ο τόπος να με ξεπλύνει ολοκληρωτικά, σε νου, καρδιά και σώμα, προτού επιστρέψω στην χώρα του φωτός (Ελλάδα στα αρχαία σημαίνει η “γη του φωτός” – ελ=φως / δα=γη – αν και δεν θα έλεγα ότι το ίδιο ισχύει για εμάς, τους κατοίκους της – παρόλο που όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο πολύ μάς αγαπώ στην βαθιά μας ανάγκη για μεταμόρφωση και ψυχική ανάταση).

Το νερό ως στοιχείο συνδέεται με τα συναισθήματα και το θερμό ποτάμι που μόνο σε αυτή την περιοχή στον κόσμο κυλάει (νομίζω) με προσκαλεί σαν τελευταία στάση πριν την προετοιμασία μου για την πτήση το επόμενο απόγευμα, ώστε να περάσω από την τελευταία κάθαρση σαν εξαγνισμό όπου ο τόπος αυτός μου κάνει δώρο μέσα από την άγρια φύση και την βαθιά σοφία που κρύβει ακόμη μέσα του. Νιώθω σαν να φοβάται ότι αν μας αποκαλυφθεί δεν θα τον καταλάβουμε και για αυτό παραμένει κρυμμένος στη σοφία της λάβας και του αδιαπέραστου δάσους.

Πέρασα την τελευταία μου ημέρα κάνοντας μια εκδρομή στους καταρράκτες του ηφαιστείου Arenal, που έμοιαζαν περισσότερο με είσοδο στο Jurrasic Park, ενώ συνέχισα με πεζοπορία (όλα αυτά με ομάδα φυσικά) ανεβαίνοντας το ίδιο το ηφαίστειο μέχρι το σημείο όπου η λάβα γίνεται πολύ πυκνή για να μπορείς να την διασχίσεις (τα βράχια από την λάβα δηλαδή), δίνοντάς σου ταυτόχρονα μια πολύ καθαρή εικόνα της κορυφής του ηφαιστείου που αποτελεί μια υπέροχη πυραμίδα.

Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να αποχαιρετήσω τους προγόνους και τους φύλακες φωτός αυτού του τόπου που με φιλοξένησε για σχεδόν τρεις μήνες. Μέσα από την γη τα ηφαίστεια όλα ενώνονται μεταξύ τους ανταλάσσοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε πληροφορία ανάμεσά τους και απαντώντας σε ερωτήσεις για το συλλογικό σε όποιον ενδιαφέρεται να συνομιλήσει μαζί τους. Τα ευχαρίστησα μέσα από ιεροτελεστία και προσευχή προσκαλώντας μέσα από τα βάθη τους να επιστρέψουν τυχόν κομμάτια της ψυχής μου είχα αφήσει σε προηγούμενες ζωές οπουδήποτε στην κεντρική Αμερική. Τώρα ίσως να μην χρειαστεί να ξαναπάω τόσο μακριά (πέρυσι με είχε καλέσει το Μεξικό), αλλά να επιλέξω να πάω εάν ταιριάζει με τον σκοπό, τις επιθυμίες και ανάγκες μου.

Τα ηφαίστεια είναι μέρη της γαίας όπου η συσσωρευμένη ενέργεια βρίσκει διέξοδο και τρόπο εκτόνωσης. Ακόμη, αποτελούν σημαντικά κέντρα εκτόνωσης και του συλλογικού ασυνειδήτου της ανθρωπότητας, όπου κατά την διάρκεια της έκρηξης η φυσική καταστροφή με κάποιον τρόπο εξιλεώνει και εξαγνίζει το σκοτάδι, την σκιά και τον βαθύ πόνο ολόκληρων γενεών.

Χρειάζεται πάντοτε σεβασμό ένα ηφαίστειο καθώς είναι εργαλείο εξαγνισμού και κάθαρσης του συλλογικού ασυνειδήτου και πάντοτε σχετικά απρόβλεπτο, κυρίως λόγω αυτού. Επεξεργάζεται και διασπάει βαριές ενέργειες, συναισθήματα και σκεπτομορφές σε φυσικό επίπεδο μέσω του σώματος της Γης. Αν η Γη είχε σώμα όμοιο με ανθρώπου το ηφαίστειο θα ήταν ένα σπυρί με πύον που σπάει για να αφαιρέσει τις τοξίνες από τον οργανισμό…

Αποχαιρετισμός

Αποχαιρετισμός

Όσο ήμασταν κοντά στην κορυφή, αλλά και αφότου κατεβήκαμε στους πρόποδες φεύγοντας, η κορυφή του ηφαιστείου μάς αποκαλύφθηκε. Αυτό, μάς είπαν οι ντόπιοι, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς η κορυφή του ηφαιστείου είναι διαρκώς βουτηγμένη μέσα σε ένα μόνιμο σύννεφο σαν καπέλο, λόγω του μαγνητικού της πεδίου. Αργότερα, πρόσθεσαν ότι είμαστε ευλογημένοι που το μέρος μάς έκανε ένα τόσο ξεχωριστό δώρο, στο οποίο συμφώνησα με ένα, ελαφρώς αυτάρεσκο, μειδίαμα.

Ύστερα από την αφιέρωση σεβασμού στο ηφαίστειο, πήγαμε για μια βουτιά στο θερμό ποτάμι, το οποίο ξέπλυνε ό,τι άλλο είχε απομείνει από το κάρμα προηγούμενων ζωών ώστε να προχωρήσω ακάθεκτη με την εκπλήρωση του σκοπού μου σε αυτή την ενσάρκωση, πίσω στην Ελλάδα…

Μόλις πριν λίγα βράδια είχα ονειρευτεί ότι έτρεχα εκστασιασμένη μέσα στους διαδρόμους του αεροπλάνου που είχε μόλις προσγειωθεί στην Αθήνα φωνάζοντας με παιδικό ενθουσιασμό “Είμαι σπίτι! Είμαι σπίτι!”. Μόλις μοιράστηκα το όνειρο με τις αδερφές ψυχές στην ομάδα σύγχρονων αλχημιστριών που έχουμε στο what’s up, μια από αυτές το ερμήνευσε υπέροχα λέγοντάς μου ότι επιστρέφω στον αληθινό μου εαυτό.

Κι αληθινά, ήτανε τόση η έκσταση μέσα στην καρδιά μου, που σχεδόν χάρηκα που τον είχα χάσει, έτσι ώστε να βιώσω τούτη την ευδαιμονία ξαναβρίσκοντάς τον…

Επιστροφή

Την επόμενη ημέρα ήτανε το ταξίδι της επιστροφής. Ο χρόνος κυλούσε τόσο γρήγορα που δεν νομίζω ότι πρόλαβα να κάνω έναν απολογισμό. Ο απολογισμός μου γίνεται τώρα, μερικές εβδομάδες μετά, εδώ.

Έχουνε περάσει τρεις μήνες με ένα μωβ σακίδιο γεμάτο με όμορφα φορέματα που δεν έχω φορέσει σχεδόν καθόλου καθώς το μόνο που θέλω είναι να μπορούν οι πόροι του δέρματός μου να αναπνέουν μέσα από την υγρή ζέστη της πράσινης εποχής του ισημερινού. Λατρεύω το πώς οι φοίνικες ξεδιπλώνουν μέσα από την όψη τους γλυκιές ενθυμίσεις από χρόνους και τόπους που δεν θυμάμαι, αλλά αναπολώ όποτε βρίσκομαι σε οποιαδήποτε χώρα κοντά στον ισημερινό.

Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο χαμογελώ με ευχαρίστηση αναγνωρίζοντας ότι όπου κι αν βρίσκομαι σε αυτή την γη βρίσκομαι σπίτι, αρκεί να ζω μέσα από την καρδιά. Όλοι οι άνθρωποι είναι αδερφοί και αδερφές μου, αρκεί να συνδιαλεγόμαστε και να επικοινωνούμε μέσα από την καρδιά, με αγάπη. Οι λέξεις και η γλώσσα ή τα διαφορετικά ήθη και έθιμα είναι μόνο επιφανειακές εκφάνσεις ενός μόνο μικρού μέρους του απεριόριστου είναι των ανθρώπων. Χαμογελώ αναγνωρίζοντας σε κάθε έναν μέρος του εαυτού μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που επιστρέφω σπίτι έχοντας όντως επιστρέψει σπίτι, στον εαυτό.

Aξιολογήσεις Συμμετεχόντων

Agapi Orladu
Agapi Orladu
2023-12-30
Όλα ξεκίνησαν με την αναζήτηση μου στο Instagram για προσωπικής εξέλιξης, έτσι γνώρισα και την Μαριάννα την οποία εμπιστευτικά και πήρα μια σειρά σεμιναρίων "Άνοιγμα της θηλυκότητας" πράγματι με εξέπληξε το γεγονός πόσο ισχυρή ενεργειακή δόνηση μεταφέρει καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίας μαζί της. Εδώ να τονίσω...Παρ' όλου που ήταν διαδικτυακά ένιωσα να ενεργοποιείται κάθε να κάθε σημείο του σώματος μου το οποίο δουλεύαμε, να νιώθω την αίσθηση το ξεμπλοκάρισμα του, ενεργοποίησε όλο μου το είναι του Σώματος και της Έκφρασης του λόγου μου, μιας και πάντα εξέταζα πολύ πριν μιλήσω, για ότι με απασχολούσε και στο τέλος δεν μιλούσα, άρα δεν εκδηλωνόμουν, με αποτέλεσμα να έχω έντονο ενεργειακό συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Εντέλει η διαίσθηση μου με δικαίωσε και μέσα από αυτό, ενισχύθηκε κι η αυτοπεποίθηση μου να με ακούω.... να μην με αμφισβητώ ποτέ πια! "Μαριάννα, Είσαι πραγματικά απεσταλμένη, γ' αυτό που κάνεις κι έχεις πολύ δυνατές δονήσεις....Σε ευχαριστώ που βρέθηκες στον δρόμο μου και με μύησες σε αυτά τα νέα για μένα μονοπάτια... τα οποία με εσένα καθοδηγήτρια πετυχαίνω να γνωρίσω καλύτερα τον ανώτερο εαυτό μου, σου είμαι, Ευγνώμων!"🙏🙏🙏
Vasiliki Makri
Vasiliki Makri
2023-12-06
Έκανα το σεμινάριο "Άνοιγμα στη Θηλυκότητα". Με την πρώτη συνεδρία ένιωσα τη μήτρα μου να καθαρίζει και να αναζωογονείται! Το συστήνω ολόψυχα!
Elzette Le Roux
Elzette Le Roux
2023-06-07
Marianna’s compassion and grace holds beautiful space for me to see and re-member the unseen and forgotten parts of me. With her empathy superpower she helps me with words (and images) for what I feel and/or my body stored and helps me to bring shadow parts into the light. Thank you sister for sharing your gifts with me and journeying with me in healing, recognizing my wholeness to thrive in my genius!
Πόπη
Πόπη
2023-02-16
Βρήκα τη Μαριάννα τυχαία στο instagram! Διαισθητικά την εμπιστεύτηκα και μπήκα σε έναν κύκλο γυναικών. Παρ' όλο που γίνεται διαδικτυακά η ενέργεια είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί παρά να σε κατακλείσει. Με βοηθάει στο ταξίδι θεραπείες που έχω ξεκινήσει εδώ και μήνες. Ήμουν έτοιμη να το ζήσω όλο αυτό και το απολαμβάνω. Ηρεμία, απελευθέρωση, δύναμη είναι μόνο λίγα από αυτά που βίωσα! Να είσαι καλά Μαριάννα! Ανυπομονώ και για τη συνέχεια!
georgia georgia
georgia georgia
2023-02-13
Την Μαριάννα την ξεχώρισα γιατί είναι απλή φιλική αληθινή! Ότι σεμινάριο έχω κάνει μαζί της είναι απολαυστικό λυτρωτικό και θεραπευτικό!!
Konstantina Anagnostopoulou
Konstantina Anagnostopoulou
2023-02-13
Μία υπέροχη κοινότητα αγάπης, αποδοχής και ενδυνάμωσης η Inspirited! Κάθε φορά που συμμετέχω στις δράσεις της κοινότητας βιώνω γαλήνη, και ξυπνάει μέσα μου η θηλυκή αρχή που είναι σαν ένα πέπλο μητρικό για μένα. Ένα πέπλο αγάπης κι ευγνωμοσύνης. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε! :)
Demetra Yerolemou
Demetra Yerolemou
2023-02-13
Έχω παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα με την Μαριάννα. Έχω μείνει ενθουσιασμένη με κάθε ένα από αυτά, αλλά, κυρίως, με την ίδια που είναι πραγματικά χαρισματική. Έλαβα γνώση, εργαλεία και πρακτικές στις οποίες συχνά επιστρέφω. Θεωρώ πως δεν ήρθε τυχαία στον δρόμο μου και νιώθω ευγνώμων γι' αυτό! 🙏🙂

NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή

Με την εγγραφή σου στο Newletter θα λάβεις δωρεάν στο email σου το εργαστήριο Ορμονική Εξισορρόπηση από την σειρά σεμιναρίων “Άνοιγμα στη θηλυκότητα”.